Bjørgene
 

På Torvastad, Nord-Karmøy finner vi turområdet Bjørgene. Dette er et familievennlig område med lysløype i småkupert natur rundt fem såter (høyder). Det er også mange stier, som gir muligheter til rundturer av varierende lengde.

Terrenget mellom såtene i Bjørgene består av skog, åpne lyse sletter og myrområder. Ved Gunnarshaugvatnet, i østre delen av turområdet, er det et rikt fugleliv. Hjort, rådyr og rev er observert i disse traktene. Turområdet er på ca 4 km2 avgrenset av Storasundsvegen, Hålandsvegen, Torvastadvegen og Gunnarshaugvegen (Markavegen). Turveien med lys er på 3,6 km. Denne danner en rundløype med avstikkere til Håland skole/idrettslaget, og kulturhuset og ungdomshuset. Det er også en 1 km lang turvei til Hauge skole, denne har ennå (2010) ikke lys. I tillegg finnes det flere småstier og snarveier å velge mellom.

I dette forholdsvis flate landskapet gir en tur opp til toppunktet på Veten (68 m o.h.) flott og vid utsikt ut mot Føynå i havet i vest, Haugesund, Risøy og Røvær i nord, Norheim og fastlandet i øst og Karmøy i sør.

navn='Google-kart til Bjørgene' url='http://goo.gl/maps/XBdHe'

Terreng:
Lysløypa er godt fremkommelig og passer for alle. Turveiene med lys er gruset, det fineg også stier med noen våte partier. Lysløypa er godt fremkommelig for rullestolbrukere, men pga en bratt bakke ved grendahuset anbefales det å ta turen i klokkeretning.

Fra Haugesund:
Ca 9. km. Følg RV 47 over Karmsund bru. Ta første vei til høyre mot Storesund. Følg veien ca. 2 km, ta av til venstre og følg Bjørgeveien rett frem til du får Bjørgene Grendahus på høyre hånd.

Parkeringsmuligheter:
Ja, både ved idrettshus, Grendahus og Ungdomshus

Avstand til målet:
Varierende

Toalett:
Nei

Vanskelighetsgrad:
Lett

Sist oppdatert: 13.12.2016


Powered by tellUs

  ut i det fri! - Frisk i Friluft Utvikling og drift: Hatteland