Kinnebu og Åkramarka
© Arne Eide
 

Variasjonen på veien til hytta er stor, åpne og flate jordbruksområder strekker seg inn mot skogkledde knauser i øst. I høyden er det igjen det åpne landskapet som dominerer. Lyngheia strekker seg mot Skudeneshavn i sør og Kopervik i nord. Et fantastisk skue året rundt!

Åkramarka har rik og variert natur, fra kultur- og jordbrukslandskapet i vest, til lyngheier og "snaufjell" i øst. Her har Åkra fjellag satt opp hytta si, høyt oppe med panoramautsikt mot Åkrehamn og havet i vest. Den ble åpnet i desember 2002 etter en imponerende dugnadsinnsats. De har fortsatt med å ruste opp stiene til hytta og i området rundt. Hver søndag, fra 1.september til skolens sommerfri, er den åpen mellom kl. 10 og 14.

På veien opp går du forbi Speiderplassen, et trivelig sted med muligheter for pause og rasting. For småbarnsfamilier er denne ideell med lett adkomst for barnevogn og en spennende bekk å leke i for de som er litt større. Tilbake til parkeringen er det mulig å gå sørover og innom ridesenteret som ligger der.

navn='Google-kart til Kinnebu og Åkramarka' url='http://goo.gl/maps/6FPCL'

Annet:
Åkra fjellag driver hytta på dugnadsbasis.

Terreng:
Store deler på gruset vei og sti. Rundløype med grusvei som egner seg for barnevogn/sykkel og rullestol.

Fra Haugesund:
Ca 27 km. Følg Rv 47 sørover og over Karmsund bru. Deretter til Åkrehamn sentrum i gjennom lyskryssene. Ta til venstre inn Grindhaugsvn, 2. krysset etter siste lyskryss. Følg den videre til krysset ved Myrdalsvn, følg denne over på grusvei til en hvit låve der det er mulig å parkere.


Parkeringsmuligheter:
Ja

Avstand til målet:
Ca 2,5 km

Toalett:
Ja

Vanskelighetsgrad:
Lett

Sist oppdatert: 08.09.2014


Powered by tellUs

  ut i det fri! - Frisk i Friluft Utvikling og drift: Hatteland