Det oppsto en feil. Forsøk igjen, dersom feilen vedvarer kan du ta kontakt med webmaster. Feilen er allerede rapportert inn automatisk.
Åkrasanden
Flyfoto Åkrasanden, © Karmøy kommune
 

Mange har fått seg en overraskelse på sin første rusletur over Åkrasanden. Spesielt sommerstid råder det middelhavsstemning på stranden, der den ligger langstrakt, vakker og smiler sandhvitt mot havet.

En varm sommerdag myldrer det av mennesker i alle aldre her, fra spade- og spannbarna i sjøkanten til besten i solstolen med Haugesunds Avis. De unge foretrekker sandvolleyball, brettseiling eller soling etter en rask dukkert i det friske, kjølige vannet som havet skyller inn over land fra vest. (Gjennomsnittlig badetemperatur sommerstid: +15°)
Men Åkrasanden er også et fint utgangspunkt for turgåere, året rundt. En natur- og kultursti knytter strandområdet sammen med Stavasanden og Hop ved Ferkingstad, 2-3 km lenger sør, en vandring som byr på særegen sandvegetasjon, spennende historiske spor, rester etter nausttufter helt tilbake fra 160 e. Kr. og et kulturlandskap formet av mennesker gjennom århundrer, på godt og vondt.

navn='Google-kart til Åkrasanden' url='http://goo.gl/maps/D9xag'

Annet:
Forvaltes av Friluftsrådet Vest

Terreng:
Sandstrand

Fra Haugesund:
Ca 26 km. Følg Rv 47 sørover og over Karmsund bru. Videre til Åkrehamn. Se videre på kartet over turmålet.

handikaptoalett

Blått flagg

sandstrand

Parkeringsmuligheter:
Ja

Toalett:
Ja

Vanskelighetsgrad:
Lett

Sist oppdatert: 05.04.2018


Powered by tellUs

  ut i det fri! - Frisk i Friluft Utvikling og drift: Hatteland