Allmannamyr
 

Ved Skudenes idrettslag starter turløypen rundt Almannamyr og avstikkeren til New Zealand Hut. Dette er også utgangspunktet for turstiene til Røyningsbu, Karmøymarsjen og Vårspretten.

Ved Skudenes idrettslag (Skudehallen) starter turløypa rundt Almannamyr og avstikkeren til New Zealand Hut.  Dette er også utgangspunktet for turstiene til Røyningsbu og turmarsjen Vårspretten (denne arrangeres alltid siste helga i april), og det er innkomststedet for Karmøymarsjen.  Denne turmarsjen starter i Kopervik og arrangeres andre søndagen i juni.
Turløypa rundt vannet, gjennom byggefeltet, er ca 1,7 km.  Et nettverk av stier og turvei til New Zealand Hut og vanntanken på Rauneberg (utkikkspunkt over Skudeneshavn og med en flott akebakke) forlenger løypa.  På New Zealand Hut kan du leke i gullgraverbekken, eller prøve lekebåt i slusene. Her er grillplass og en petanquebane (eller for boccia). Terrenget er lett. For lengre turer kan du starte her, for så å gå turstier merket K (Kamøymarsjen) eller V (Vårspretten).  Disse turene har egen Frisk i friluftside, se ”Karmøymarsjen” og ”Røyningsbu”.  Ellers finne du informasjon om arrangementer på facebooksiden til Skudenes Fjellag.

navn='Google-kart til Allmannamyr' url='http://goo.gl/maps/oBvzV'

Terreng:
Løypene er enkle, uten særlige høydeforandringer. Man får mye sol, og en god del live, spesielt for nordavinden.

Fra Haugesund:
Følg riksvei og fylkesveien 47 til Skudeneshavn. Når du får golfbanen på venstre side følger man skilting til idrettsanlegget.

Parkeringsmuligheter:
Ja, ved idrettshuset

Avstand til målet:
Fra 1 til flere km

Toalett:
Nei. Kun på idrettshuset.

Vanskelighetsgrad:
Lett

Sist oppdatert: 13.12.2016


Powered by tellUs

  ut i det fri! - Frisk i Friluft Utvikling og drift: Hatteland